Wie zijn wij

Het bestuur van Dentamigos vindt een goede mondgezondheid van essentieel belang voor iemands algehele gezondheid. Dit moet bereikbaar zijn voor iedereen, ook in gebieden waar geen tandarts te bekennen is. In de afgelegen bergdorpen rond Cusco (Perú) hebben veel kinderen hele slechte gebitjes, geen tandarts in de buurt, maar wel een snoepkar naast hun schooltje. Als je iets wilt verbeteren in de wereld moet je érgens beginnen, en als “tandenvrienden” startten enkele tandartsen uit Vlaardingen DENTAMIGOS.

IMG_1018


Op de foto de drie tandartsen die Dentamigos oprichtten, Frans Bernink, Paul van Vugt en André Brockhus. En twee hispanistes die zich bezig houden met de communicatie, Margriet Welling en Melanie van Vugt. Paul en Melanie (broer en zus) maken inmiddels geen deel meer uit van het bestuur.

Frans Bernink werkte als tandarts bij Jeugd Tandzorg Utrecht en reed daar rond in een heuse tandzorg-bus met alles erop en eraan. Paul en André kent hij sinds hun studententijd. In juni 2013 ging Frans met pensioen, maar hij blijft  betrokken bij de tandartsenwereld, als penningmeester van DHIN (Dental Health International Nederland), én als penningmeester van Dentamigos. Denk maar niet dat Frans thuis veel zit te rekenen. Als hij niet op reis is met zijn vrouw Gerda, dan maakt hij een flinke fietstocht (zo hard mogelijk) of past op zijn kleindochter.

Margriet Welling is hispaniste en heeft 35 jaar bij het Cito examens Spaans gemaakt. Hoe komt zij nu in zo’n clubje tandartsen terecht? Nou, ze heeft een broer die tandarts is en die in 2010 meeging met Dentamigos naar Perú (Spaanstalig). Margriet kon toen mee voor de voorlichting, en zo-is-t-gekomen. Na haar 1e reis in 2010 is ze ‘blijven hangen’, uit enthousiasme en met veel ideeën. Sinds eind 2011 is Margriet secretaris van Dentamigos.

André Brockhus heeft in Vlaardingen een tandartsenpraktijk. Hij kent Frans en Paul al sinds hun studententijd. Met zijn vrouw Yvonne en Paul en diens vrouw Hermine reisde hij heel wat af o.a. om tandheelkundig vrijwilligerswerk te doen, in Nepal en Malawi. Zijn Spaans moet nu toch redelijk op orde zijn. André liep nl. in 2013 in zijn eentje de Camino de Santiago, en in 2015 de zuidelijke route vanuit Sevilla met Yvonne. Muy bien!

Het huidige bestuur bestaat nu uit:

  • André Brockhus( Voorzitter)
  • Margriet Welling ( secretaris )
  • Frans Bernink ( penningmeester )

IMG_1018

%d bloggers liken dit: