Partners

Een project als dit kun je niet zomaar vanuit Nederland organiseren. Het gaat veel beter als je samenwerkt met plaatselijke tandartsen, instellingen en organisaties. Dan doen we dan ook, en hier zijn ze:

Cusco Sonríe Solidaridad Mundial

We proudly present:
Elida Candia Hermoza, Teresa Leonor Goyzueta Revilla en María Lady Bravo Alvarez, drie enthousiaste tandartsen uit Cusco die al jaren meewerken en in 2014 hun eigen stichting hebben opgericht om zo vorm te geven aan het vrijwilligerswerk in de bergdorpen. Dit naast hun gezin en reguliere werk als tandarts.

thumb_IMG_0212_1024thumb_IMG_0214_1024

Dentamigos Perú

We proudly present:
Boris Raul Vega Zegarra, Geanina Youglyn Chachayma Palomino en Charles Mojonero, drie werkers van het eerste uur met Dentamigos. Zij werken onder de naam Dentamigos Perú en ook zij zetten ons vrijwilligerswerk daar voort. Dit naast hun gezin en werk als reguliere tandarts.

thumb_IMG_0256_1024

Ministerio de Salud
Het Ministerie van Gezondheidszorg heb je nodig om werkvergunningen te krijgen voor de tandartsen die meegaan op campagne, en voor voorlichtingsmateriaal. Dit contact wordt nu onderhouden door Cusco Sonríe en Dentamigos Perú.

Centros de Salud
Via de Gezondheidscentra kom je in contact met plaatselijke tandartsen, en een arts die vaak aanwezig is tijdens de campagne. Vervolgbehandeling van een kind vindt plaats via deze centra, idealiter. Ook na de basisschool vallen de kinderen onder hun supervisie. Hier gaat nog wel eens wat mis, dan werken de ouders niet mee, of het gezondheidscentrum zelf niet. Het contact met het centrum loopt niet altijd op rolletjes, men heeft nogal eens een vertekend beeld van degenen die vrijwillig vanuit Nederland naar Perú zijn gereisd om op de scholen te werken. Het contact voor een campagne wordt nu gelegd door Dentamigos Perú en Cusco Sonríe.

Directies van de scholen
De directie is het eerste contactpunt met de school voor de coördinatie en planning van campagnes met de leerkrachten en de ouders. Samen met Dentamigos Perú en Cusco Sonríe proberen de scholen de ouders erbij te betrekken door voorlichting te organiseren en hun hulp te vragen voor het inrichten van poetshoekjes, het thuis tanden poetsen en het leveren van een bijdrage voor een campagne in de vorm van lunches voor de tandartsen en voorlichters. Directies en leerkrachten zijn altijd erg enthousiast en werken naar hartelust mee.

Stichting Dental Health International Nederland (DHIN)

Ook steun vanuit Nederland is onontbeerlijk. Zonder DHIN hadden we nooit zoveel materialen en instrumenten mee kunnen nemen op onze werkreizen. Kijk op de website van DHIN om te zien wat zij doen voor tandheelkundige projecten in binnen- en buitenland.

%d bloggers liken dit: