WERK VAN CUSCO SONRÍE BEGINT VRUCHTEN AF TE WERPEN

De drie tandartsen van  Cusco Sonrie zouden in april beginnen op de scholen in Quillahuata en Pumamarca. De school in Quillahuata hield echter de boot af omdat er nog wisselingen van personeel zouden plaatsvinden. Zo is er altijd wat. Wij hadden hun planning en begroting nog niet binnen, maar we kregen toch al foto’s van Pumamarca begin mei. De school is intensief vernieuwd nadat in 2017 de lessen en ook de Dental Camps onderbroken moesten worden wegens lekkages tijdens regenval. De gebouwen zien er nu prima uit en de directie wil graag samenwerken met de tandartsen.

Op 17 mei startten ze in Pumamarca met poetsinstructie op school, uitdelen van tandenborstels en pasta en het invullen van patiëntenkaarten. Hier zijn we heel blij mee! Alles begint tenslotte met poetsen!

Vervolgens vroegen wij nog eens om de begroting, om ze financieel te kunnen ondersteunen. En n.a.v. het verslag van Ineke van Lent van vorig jaar omtrent de hygiëne vroegen we of ze geen snelkookpan nodig hebben voor sterilisatie. Ze stuurden toen de begroting, maar antwoordden dat ze nog geld in kas hebben van 2017, omdat toen de campagnes nauwelijks doorgegaan zijn, en dat ze een snelkookpan van de school kunnen lenen. O.k!

 

Ook de 1e campagnedag van Cusco Sonríe zou half augustus plaatsvinden, maar moest verschoven worden naar het eind van de maand, wegens een reis van Elida naar de VS om hun zoon Daniel te begeleiden naar de plaats waar hij een studie gaat doen. En inderdaad op 27 augustus stuurde Leonor foto’s van hun 1e campagnedag, voor grado 6. En foto’s van een zeer enthousiaste en trotse Elida, niet alleen over de acceptatie van zoon Daniël voor de studie Technische Luchtvaart, maar ook omdat de mondjes van de kinderen van grado 6 er zo goed uitzien!

En ze poetsen, poetsen, poetsen!!!

Deze kinderen hebben al enkele jaren tandheelkundige hulp van Cusco Sonríe en de resultaten daarvan beginnen zich nu af te tekenen. Een kroon op hun werk als tandarts, met de nadruk op preventie. En ook voor ons betekent dit dat onze strategie om ze te leren op eigen benen te staan, werkt. WoW!

2 Comments on “WERK VAN CUSCO SONRÍE BEGINT VRUCHTEN AF TE WERPEN

  1. Ha André,Bedankt voor je verslag. Ik heb beide verslagen door gestuurd aan Ineke en Hans, DHIN. Groet Frans 

    Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: