DENTAMIGOS PERÚ START MET HINDERNISSEN

De aanhouders winnen, moeten ze wel denken bij Dentamigos Perú. In april j.l. ontvingen we hun planning en begroting. Die was prima, dus wij stuurden onze financiële ondersteuning kort daarna. Omdat de scholen nog kampten met achterstand na het rampzalige jaar 2017 en er ook nu weer een onderwijsstaking dreigde en er weer veel feestdagen waren in Cusco, konden ze pas half augustus starten op de school in Yanamanchi. Zelf hadden ze te maken met persoonlijke omstandigheden, zoals verblijf in het buitenland van Boris en de geboorte van de 2e zoon van Yanina.

De 1e campagnedag, 15 augustus, ging al direct de mist in, want was niet doorgegeven aan het onderwijzend personeel en werd verschoven naar 12 september. Op 16 augustus vervolgens hebben twee volhouders van tandartsen het klaargespeeld om bij 88 kinderen het preventiepakket uit te voeren: mondspoeling en fluorbehandeling. Herstelbehandelingen konden niet gedaan worden. De reden? Alle medewerkers die zouden komen, kwamen zonder bericht van verhindering niet opdagen! Dit is de realiteit waar vrijwilligers in Perú mee te maken hebben. Wat een doorzetter is die Boris toch, hij speelde het weer klaar met één collega samen! Hulde! We zijn trots op ze en moedigen ze zoveel mogelijk aan. De geplande campagnedagen staan genoteerd in onze agenda en een dag ervóór zetten we dan even een succeswens op onze groepspagina in WhatsApp. Zodat ze weten dat we meeleven en achter ze staan.  Boris meldde per mail dat ze van plan zijn om hun strategie om voldoende medewerkers te werven in de toekomst aan te passen.

One Comment on “DENTAMIGOS PERÚ START MET HINDERNISSEN

  1. Hallo André, Fijn dat je de berichten zo snel geplaatst hebt! Natuurlijk wilde ik een reactie zetten op de website, maar dan moet ik een wachtwoord van WordPress invullen. Dat heb ik niet. Anderen zullen dit ook ondervinden. Staan er wel eens reacties op? Ik heb ze nooit kunnen vinden. Groetjes Margriet

    Verstuurd vanaf margriets iPhone

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: