Hoe het Cusco Sonríe verging in 2017

Voor Elida, Lady en Leonor van Cusco Sonríe verliep 2017 heel anders dan verwacht. De klaslokalen in Pumamarca bleken gesloopt voor nieuwbouw, er stonden wat noodlokalen, in de modder. Vanaf het overleg met het Gezondheidscentrum t/m een voorlichtingsbijeenkomst met ouders en leerkrachten ging alles nog goed, maar op de 1e behandeldag moesten ze al snel stoppen omdat het begon te lekken in het lokaal. Jammer, want er was ook een collega uit Nederland, Ineke van Lent, en een tandarts van het Gezondheidscentrum met 2 assistenten die poetsinstructie gaven.
Op de foto: Lady houdt de moed erin bij de school in Pumamarca.

2017-Pumamarca

 

 

 

Kort daarna brak er in Perú een staking uit onder het onderwijzend personeel die uiteindelijk 3 maanden duurde. Daarna wilden de scholen in Pumamarca en in Quillahuata geen lestijd meer afstaan aan tandheelkundige campagnes wegens de achterstand die ze hadden opgelopen. Wel begrijpelijk, maar heel jammer voor de continuïteit. Uiteindelijk hebben onze 3 enthousiaste tandartsen nog een poetssessie kunnen houden in Pumamarca op 19 december en een op 15 januari 2018.
Gelukkig hebben de directeur en de onderwijzers van de school al wel hun medewerking toegezegd voor 2018, dus we gaan er weer voor!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: