Nieuws van DP en CS in 2017

Begin mei ontvingen we van DP de begroting voor 2017. Het zat ze niet mee: ze konden niet op de scholen terecht wegens de overstromingen in Perú. En op het ministerie van Onderwijs zaten ineens weer nieuwe mensen op oude plekken waardoor allerlei aanvragen langer duurden. Maar eind mei lukte het, mede doordat de Nederlandse tandarts Ineke van Lent 2 dagen van haar vakantie in Cusco besteedde aan bezoek aan de projecten van DP en CS. Super!

Ineke kon namens ons voor DP een uithardingslamp meenemen, voor beide groepen glasionomeer en voor CS een Bravo (mobiele boor); DP had al in maart een Bravo gekregen via een Peruaanse tandarts, Karina Quiroz, die in Leerdam in een tandartspraktijk werkt en in maart naar Perú ging. Het is heel fijn dat we op deze manier toch kunnen zorgen voor spullen die in Cusco niet te krijgen zijn.

Daarna lag het werk voor beide groepen stil tot eind september, omdat het onderwijzend personeel een maandenlange staking hield.  De scholen waren dicht. Tja, dat gebeurt daar zomaar. DP heeft inmiddels laten weten dat ze pas terecht konden op 28 en 29 september….. wordt vervolgd, gelukkig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: