Interessante middag bij ACTA

Woensdagmiddag 21 September bezochten de Nederlandse en Peruaanse tandartsen van Dentamigos het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, waar we een bijzonder informatief programma kregen aangeboden dankzij C van Loveren, hoofd Preventieve Tandheelkunde. DP had een PowerPoint gemaakt over ons project en Boris presenteerde deze in uitstekend Engels.

Daarna kregen we uitleg van een enthousiaste Chileense tandarts over de Simodent, een digitaal apparaat om studenten te leren boren. Heel bijzonder om te zien, en alle Dentamigos probeerden het uit natuurlijk!

Vervolgens hadden we een bijzonder informatief en hartelijk gesprek met een Braziliaanse tandarts, hoofd van de afdeling Kindertandheelkunde. Zij ziet mogelijkheden voor een uitwisseling van studenten naar Perú waar alle partijen uiteindelijk baat bij hebben. DP gaat nu proberen om de universiteiten in Cusco hiervoor te interesseren.

Tot slot een tour door het gebouw o.l.v. de heer Van Loveren, zodat we konden zien hoe de studenten les krijgen met de Simodent en “met plastic” (plastic hoofd). Al rondwandelend kwamen we bij toeval een Peruaanse tandarts (vr) tegen met wie we ook weer een leuk en nuttig gesprek hadden. Aan het eind zagen we nog de prachtige collegezaal en dat studenten na een college alles kunnen terugzien via Blackboard. Heel bijzonder voor Peruaanse begrippen. Opgetogen over deze super interessante middag sloten we af met een etentje. Donderdag naar Utrecht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: