Dentamigos Perú van start in 2016

De zomervakantie in Perú liep eind maart af, maar sommige scholen gaan pas later in april open, omdat er dan geoogst wordt en veel kinderen uit bergdorpen daarbij moeten helpen. Veel eerder dan in mei kunnen de tandartsen dus niet beginnen met hun campagnes. DP gaat op 19 mei naar de basisschool in Yanamanchi, waar Frans en Margriet in oktober een middag hebben meegelopen. Ze gaan ook de kinderen van de nabijgelegen kleuterschool controleren, op een andere dag. De school in Huasao is helaas afgevallen, het onderwijzend personeel werkte niet erg mee in december 2015 en nu ook weer niet met het nieuwe schooljaar. Jammer voor de kinderen, maar het is niet anders. DP heeft onlangs een planning en begroting voor 2016 ingeleverd en deze zijn door ons goedgekeurd. Er loopt nog wel een professionele discussie over twee typen behandelingen tussen de Peruaanse en Nederlandse tandartsen, maar dit getuigt alleen maar van hun gedrevenheid en wil om van elkaar te leren. DP kan deze week dan ook het eerste deel van onze financiële steun tegemoet zien op hun rekening.

Cusco Sonríe begint dit jaar wat later, omdat Elida de hele maand mei fulltime werkt op een instelling voor gehandicapten, Teresa met haar gezin buiten Cusco verblijft en de studenten van Lady in mei niet kunnen inspringen bij campagnes. We wachten het rustig af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: