Staking in Cusco

Op woensdag zouden we met de tandartsen van Dentamigos Perú naar de school in Huassao gaan, maar Cusco is platgelegd door protestacties tegen de plannen van de overheid om het cultureel erfgoed te privatiseren. Scholen, winkels, markten, archeologische vindplaatsen van de Inkas, alles is dicht, en donderdag ook. De campagne werd dus dinsdagavond afgezegd, heel jammer. We hebben er maar het beste van gemaakt: een uitgebreid ontbijt op de patio van Niños in een lekker warm zonnetje, daarna wat oppikken van de protestacties en tot slot ’s avonds een informele avond met buffet met dr. Héctor Necochea van het Centro de Salud van San Sebastián, waar de scholen van Quillahuata en Pumamarca onder vallen. Nog maar eens onderstreept dat Cusco Sonríe 100% vrijwilligerswerk doet op de scholen, dat Frans heel erg tevreden is over het verrichte werk, en dat Cusco Sonríe daarvoor respect en ondersteuning verdient. En dat wij ons langzamerhand aan het terugtrekken zijn. En nu maar hopen dat zo’n social talk helpt om wat meer materialen voor het project los te krijgen van het Centro de Salud, in elk geval méér dan een doos handschoentjes en een pak watten.

image

One Comment on “Staking in Cusco

  1. Jammer van de staking, maar toch nog een heel nuttige dag. Een beetje uitrusten mag ook wel, hoor!!!
    Ik voel me weer helemaal in Cusco met dit verslag. Goed werk die gesprekken met de autoriteiten. Dat moet wel helpen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: