Cusco Sonríe zet stap richting onafhankelijkheid

2015-9-15 CSOp 15 september hebben de drie tandartsen van Cusco Sonríe, Elida, Lady en Leonor, de kleuters behandeld. De bovenkaakjes en rechtsonder zijn nu klaar. Linksonder gaan ze in november afmaken, want er was weer eens feest in de regio, deze keer ter ere van de maagd Maria, met muziek en dans. Hierdoor waren de kinderen onrustig en wilden zo snel mogelijk weg, waardoor de tandartsen het werk niet af kregen. Er was één autistisch kindje bij dat niet behandelbaar was; een kindje met een linkszijdige verlamming hebben ze gelukkig wel kunnen helpen. Verder verwezen ze enkele kinderen die een tandvleesbehandeling nodig hebben, door naar het Centro de Salud.

En dan een mogelijk stapje in de richting van verdere zelfstandigheid. In augustus kwamen de drie tandartsen in contact met iemand van World Challenge, een christelijke organisatie die liefdadigheidsprojecten doet over de hele wereld. De vertegenwoordigster van deze organisatie heeft het project van CS bekeken en was zó onder de indruk, dat zij op 15 september tandenborsteltjes en tandenpasta’s is komen brengen! En er ligt nu een plan klaar om volgend jaar nauwer samen te gaan werken in die zin dat CS het werk doet en World Challenge materialen levert…. Top! Een uitstekende stap naar verdere onafhankelijkheid van Dentamigos!

%d bloggers liken dit: