Nieuws van Dentamigos Perú

thumb_IMG_0256_10241e Campagne
Op 26 juni behandelden de tandartsen van Dentamigos Perú samen met 4 assistenten en 1 tandarts van het Centro de Salud de 73 aanwezige kinderen op de basisschool in Huasao, een dorpje van zandweggetjes met stenen aan de voet van de Andes. In elke klas werd eerst poetsinstructie gegeven met flap-overs en een reuzen-voorbeeldgebit. Een klaslokaal werd ingericht als behandellokaal, de schoolbankjes dienen als behandeltafel, daar liggen de kinderen dan op. Deze keer waren er enkele echte mobiele tandartsen-stoelen!

Bevindingen van de tandartsen
Er bestaat nog altijd een zekere weerstand bij het Centro de Salud van Oropesa tegen extracties, uit angst voor complicaties achteraf. Want die komen dan bij hun terecht omdat Dentamigos er niet dagelijks is. Dit beperkt het voordeel voor de kinderen die behandeling het meest nodig hebben. Het Centro de Salud begeleidde de campagnedag en wil dit in de toekomst ook blijven doen. Verder heeft de kleuterafdeling gevraagd om ook opgenomen te worden in de campagnes van Dentamigos Perú. De tandartsen vinden dit een positief signaal en gaan bekijken of ze dit erbij kunnen doen.

%d bloggers liken dit: