Nieuws van Cusco Sonríe

1e Campagne 
Op 16 april gingen de drie tandartsen van CS van start op de basisschool in Quillahuata. De ouders kregen uitleg over dthumb_IMG_0214_1024e behandeling van hun kind en de medewerking die van hen verwacht wordt: aanwezig zijn tijdens campagnes, thuis poetsen samen met hun kind(eren), en helpen met het inrichten van poetshoekjes op school. De ouders gingen natuurlijk akkoord, en nu kijken of ze het volhouden.

Poetsinstructie
Vervolgens heeft CS met de 38 aanwezige kinderen de handjes gewassen, poetsinstructie gegeven en de mondjes geïnspecteerd. Daar was nogal wat mis: cariës en slecht geplaatste tandjes. Met hulp van de ouders zijn er poetshoekjes ingericht en er zijn affiches opgehangen in de eetzaal en buiten bij de wasplaats. Aan het eind van de schooldag gingen de kinderen blij naar huis met een knuffel. CS was erg tevreden over deze 1e campagnedag!

%d bloggers liken dit: